top of page

Muotoilijan oman tuotemerkin, Camilla Moberg Designs -kokoelmaan kuuluu uniikkeja teoksia, piensarjatuotteita, veistoksellisia valaisimia sekä valoveistoksia. Kokoelman kaikki esineet syntyvät käsityönä pääasiassa Nuutajärven lasikylässä. Valmistuksesta huolehtivat Suomen eturivin lasinpuhaltajat. Kotimaisuus on tärkeä arvo ja kokoelmat tuotetaan mahdollisimman paikallisesti.

Lasin valmistus ja yhteistyö

Kohtaaminen lasinpuhaltajamestari Unto Suomisen (1931-2004) kanssa vuonna 1995 oli ratkaiseva kimmoke lasin pariin. Arabialle astioita suunnitellut Moberg hautoi mielessään ideaa lasikannusta ja sai Suomisen innostumaan ajatuksistaan. Tästa alkoi kymmenvuotinen muotoilijan ja puhaltajan yhteistyö, joka kesti aina Unto Suomisen kuolemaan saakka.

Camilla Moberg Designs -kokoelman puhaltaa nykyään pääasiassa puhaltajat Jaska Liikanen and Otto Koivuranta Nuutajärvellä.

”Lasin valmistusprosessi ja vapaa työskentely lasihytissä on kiehtovaa. Arvostan lasinpuhaltajien ammattitaitoa. Yhteistyö heidän kanssaan on antoisaa ja molemminpuolinen arvostus on tärkein edellytys yhteistyölle muotoilijan ja lasinpuhaltajan välillä.”

bottom of page